Job de Wit

«
»

Aan het werk, flashback, videoclip

22 videoclips op het NFF 2015

09.25.15 | Reageren?

Vorig jaar was muziek het thema van het Nederlands Filmfestival, en was ik gevraagd om een tiental Nederlandse videoclips van het afgelopen seizoen te selecteren en als voorfilm bij de hoofdvoorstelling in de bioscoopzalen te introduceren. Dat beviel zo goed dat ik dit jaar terug mocht komen met mijn clips en met het door mij samengestelde overzichtsprogramma op 24 september met liefst 22 Nederlandse videoclips van het afgelopen jaar hoop ik dat de videoclip definitief zijn plek heeft veroverd op het NFF.

De selectie varieerde van slick tot vaag, van grappig tot horror, van arthouseclip tot publieksclip kunnen we wel zeggen. Het enige wat er nog aan ontbreekt dus eigenlijk is een Gouden Kalf voor beste videoclip. Die moet er in 2016 gewoon komen dus.

Onderstaande zijn de 22 videoclips die ik in 2015 voor het festival heb geselecteerd en die gisteravond achter elkaar vertoond zijn. Zet ze op fullscreen, al had je er echt bij moeten zijn in ‘t Hoogt voor de onvergelijkbare bioscoopervaring.

Bonustracks:

Het thema van het NFF dit jaar was Grenzeloos Nederland, dus het was wel toepasselijk geweest om een clip te vertonen van het in de VS werkzame duo Inez & Vinoodh. Maar¬†Universal Music vroeg 200 euro voor een eenmalige publieke vertoning van “FourFiveSeconds” en dat vond de organisatie toch te gortig.

Ik had ook graag Le Le’s Le Mikro Collection naar het grote scherm gebracht: negen liedjes + animaties door Piet Parra van vijftien seconden per stuk, maar die was speciaal gemaakt voor Instagram en dat wilde de groep graag zo houden. Fair enough.

Een video die is geplaatst door @le_le_musique op

Verder zijn er sinds het verstrijken van mijn deadline bij het NFF twee hele toffe nieuwe clips verschenen die dus nu al op mijn lijstje staan voor volgend jaar:

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.


«
»