Job de Wit

«
»

Aan het werk, Professioneel oor

3 x 22 + 2 x 8 = 82 tracks

04.24.09 | 5 Reacties

Job Up Down

Tot een paar jaar geleden was ik zo’n beetje elke week op de radio te horen, vaak wel twee keer in de week en er zijn vakantieperiodes geweest dat vijf à zes avonden op een rij raak was: Job FM, zei ik dan voor de grap. Ik stelde al die uren muziek zelf samen en je kan je voorstellen dat het wel een kick geeft om in heel Nederland op de ether je muzikale visie te kunnen uitstallen.

Gek genoeg heb ik de radio de afgelopen jaren helemaal niet gemist; het is ook wel eens lekker om een zaterdag vrij te hebben in plaats van urenlang te stressen om weer de ultieme show aan elkaar te draaien. De laatste tijd begint het toch weer een beetje te kriebelen, al vraag ik mij af of de mensen die in mijn hypothetische programmaatje geïnteresseerd zouden zijn überhaupt wel naar de radio luisteren.

Ze luisteren wel naar internet, en daar zit ik dus ook. Nadat eerst (het oorspronkelijke idee voor) Muxtape om zeep werd geholpen en Blip.FM wel erg gebruikersonvriendelijk werd, ben ik nu in de weer met twee andere, en heel verschillende online playlistkanalen: 22Tracks en 8tracks.

22Tracks is een initiatief van Lijn5-programmamaker Venz, en beoogt de muziekfan die door de downloads de hits niet meer ziet in één moeite op de hoogte te brengen in tien verschillende genres: pop, rock, hiphop, reggae, dancehall, house/techno, latin, dubstep/grime, soul en disco. Ik verzorg de pop, rock en disco, de andere playlists worden samengesteld door o.a. Tom Trago, WaxFiend, Gomes en Venz zelf.

Het idee is dat elke playlist iedere week een track of vijf ververst om altijd up-to-date te blijven. Handig!

(Lezersvraag! Wat heb je liever? De nieuwste tracks steeds bovenaan het lijstje, of alles door elkaar in de muzikaal meest prettige “flow”?)

8tracks is voor iedereen toegankelijk. Je uploadt acht tracks per “mix”, geeft er een titel en een plaatje aan en klaar is kees. Het verschil met Muxtape is dat de luisteraar de tracks in willekeurige volgorde te horen krijgt, en vantevoren geen gehele tracklist te zien krijgt. De overeenkomst met Muxtape is dat het het heel simpel, helder en mooi is vormgegeven.

Het is mijn bedoeling om in ieder geval elke week een nieuwe selectie huiskamerhits op 8tracks te zetten, maar vandaag kreeg ik ook ineens om de zon door je computerspeakers te laten schijnen. Abonneer je nu!

En de a.s. nieuwe zendercoördinator van 3FM mag me bellen. Ik heb wel een paar ideetjes.

Tags: , , , ,

5 Comments

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»