Job de Wit

«
»

Aan het werk

Als ik terugdenk aan die dagen

01.14.09 | Reageren?

drumstek

Nu op State: mijn interview met Dio, vorige maand afgenomen bij hem thuis in De Pijp. Een een keurig apartement voor een twintigjarige hiphopper, zeker eentje die zijn halve plaat volrapt over wat een lastpak hij wel niet geweest is in zijn jeugd, die toch niet zo heel lang achter hem ligt. Dat verwonderde mij nog het meest, hoe hij kennelijk in een paar jaar van probleemgeval tot uitgebalanceerde popster is getransformeerd.

Ik zag Dio voor het eerst op vrijdagavond 25 mei 2007 in het Grolsch Music Café in Amsterdam-Zuidoost, tijdens een showcase-avond van de Grote Prijs van Nederland. Een geruststellend optreden voor mij als jurylid, want ik wist meteen dat we een potentiële winnaar in de competitie hadden. Dat het zijn eerste solo-optreden was, hoorde ik later. Wel had hij toen al Big2 en Willy van The Opposites bij zich.

Een paar weken geleden liet Dio zich in Paradiso voor een paar nummers begeleiden voor The Madd, wat zo goed beviel dat hij op zoek is (gegaan) naar een eigen, vaste begeleidingsband. Dit jaar de pop/rockfinale?

Tags: , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»