Job de Wit


»

Uit

Blondes have more fun

04.24.08 | 1 Reactie

Een van de dingen die ik mis sinds ik niet meer op de radio ben: dat je een nummer van binnen en buiten leert kennen doordat je er tijdens live-uitzendingen heel geconcentreerd naar luistert via je koptelefoon. Wat ga ik na afloop zeggen, welke plaat sluit hier goed op aan? In de zomer van 2006, kort voordat ik van 3FM geflikkerd werd: de single “Weekend Without Make-Up” van The Long Blondes. De cd Someone to Drive You Home kocht ik een paar maanden later na afloop van hun show in de kleine zaal van Paradiso, waar zangeres Kate Jackson me voorkwam als de ontbrekende schakel tussen Gwen Stefani en Femke Halsema. Dat was bedoeld als compliment.

Ik ben niet meer op de radio maar ik kan nog steeds mijn smaak aan het volk proberen op te dringen. Nieuwe Long Blondes-cd “Couples” was cd van de vorige week in Nieuwe Revu en vandaag stond mijn interviewtje met Kate Jackson en gitarist/tekstchrijver in De Pers (die koppen bedenk ik –zucht – ook niet).

Het helpt nog niet echt want het was niet in vol in de Melkweg dinsdag. En dat terwijl: Kate in hotpants! J. was niet overtuigd en noemde deze volleerde frontvrouw zelfs de zwakke schakel in de band. We hebben al heel wat concerten gezien samen en zelden zijn we het zo oneens geweest.

Top 5 van woensdag 23/4:

1. Flash and the Pan – “Midnight Man”

2. Busta Rhymes – “Don’t Touch Me (Throw da Water on ’em)”

3. Truffle Club – “Gone Blue”

4. The Juan Maclean – “Happy House (Prince Language Dub Mix)”

5. Ashlee + Santogold + Timbaland – “Outta My Head (Ay Ya Ya)

Tags: , ,

1 Comment

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.»