Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… 4Minute

04.13.11 | Reageren?

Ik heb hier al meerdere K-popclips laten zien (2NE1, Girls’ Generation, Brown Eyed Girls, TVXQ) maar de meidengroep 4Minute nog niet. “거울아 거울아” (oftewel ‘spiegeltje spiegeltje’) is de laatste single van hun onlangs verschenen Koreaanstalige (ze hebben ook een Japanse plaat) debuutalbum 4Minutes Left.

Prachtige decors, coole outfits en niet bezuinigen op sexy zangeressen, dat is een goed werkende clipformule en de regisseur stelt niet teleur. Net als 2NE1 doet 4Minute bovendien zijn voordeel met toffe beats en een catchy liedje.

K-pop zit in de lift, tenminste, er wordt hard aan gewerkt. Of het vooruitgang is dat Amerikaanse hitproducers als Will.I.Am en Rodney Jerkins zich er tegenwoordig mee bemoeien weet ik niet, maar wat in ieder geval een goeie zet is is dat 2NE1 nu ook in het Engels zingt. Met Koreaanstalige liedjes gaat het natuurlijk sowieso nooit gebeuren. 2NE1 is mijn favoriete K-popgroep en hun clip van “Can’t Nobody” had ik afgelopen september op dit blog. Van hetzelfde nummer is nu dus een Engelstalige versie uit, met bijbehorende, bijna-maar-net-niet-helemaal identieke videoclip:

Tags: , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»