Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… Big Freedia

03.23.11 | Reageren?

Big Freedia (spreek uit: frieda) is misschien wel de meest prominente gay rapper van Amerika (en dus de wereld?). Ze (Freedia is een man, maar iedereen noemt hem zij) opereert binnen het bounce-genre, ergens tussen hiphop en uptempo clubmuziek, dat met name in de regio New Orleans al jaren heel populair is. Vorig jaar stond er een groot verhaal over Big Freedia in The New York Times. Eén van de opvallendste aspecten daarin was dat ze (en bounce in het algemeen) zich niet echt op een mannelijk publiek richt. Dat is ook een manier om als (working-class, zwarte,) homoseksuele artiest geaccepteerd te worden: de heteromannen niet bang maken. Hoe dan ook, Freedia’s vrouwelijke fans gaan helemaal los op haar muziek.

In “Y’all Get Back Now”, haar nieuwe clip, maken regisseurs Bob Weisz en Josh Ente ook helemaal geen issue van Big Freedia’s flamboyante verschijning. Ze is er voor iedereen: jong en oud, man en vrouw, wit en zwart. En waarom ook niet? Met grote stappen komen Freedia en haar vriendinnen vanuit het getto konten bevrijden in binnenstad en buitenwijken. Boem!

(De clip begint met een eerbetoon aan de niet al te lang geleden overleden rapster Magnolia Shorty, ook uit New Orleans.)

Filmpje van The New York Times:

Tags: , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»