Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… Cat’s Eyes

04.22.11 | Reageren?

Op Goede Vrijdag gaan we naar de kerk. Als we het Engels-Canadese duo Cat’s Eyes mogen geloven, speelt het “I Knew it Was Over” hier zelfs in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Dat lijkt me niet, maar het is zo clever gemonteerd dat het net zo lijkt. Dit is geen brandnieuwe videoclip, hij is van januari jl., maar ik heb de groep pas kortgeleden ontdekt (hun debuutalbum is twee weken geleden in Engeland uitgekomen), en voor een dag als vandaag is het wel toepasselijk natuurlijk. “I knew it was over before you told me so” is iets wat Jezus in een modern passiespel makkelijk tot Judas (of Petrus) kan zingen.

Zanger Faris Badwan is wellicht beter bekend van de Britse band The Horrors. Toetseniste Rachel Zeffira zingt op het album zeker zo veel, maar beperkt zich hier tot een magistraal kerkorgel. Het mooie van “I Knew it Was Over (Performed Live at the Vatican)” is dat het echt een live-performance is, maar dat de regisseur er wel degelijk een schitterende clip van heeft gemaakt. Die combinatie kom je maar heel zelden tegen.

Cat’s Eyes speelt vrijdag 20 mei voor het eerst in Nederland, op het London Calling-festival in Paradiso. Intussen hebben ze ook een nieuwe videoclip:

Tags: , , , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»