Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… Clipse featuring Pharrell & Kenna

12.04.10 | Reageren?

Begin dit jaar werd Anthony Gonzalez, voormalig manager van de Clipse, tot 32 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij had een criminele organisatie geleid die in de regio Virginia voor zeker twintig miljoen dollar aan drugs had omgezet. In dit interview met MTV-presentator Sway vertelt Clipse-rapper Pusha T dat meerdere goede vrienden van hem gevangenisstraffen van 15 jaar en langer uitzitten.

Je kan wel zeggen dat het een wake-upcall is geweest voor Pusha en zijn oudere broer Malice, de andere helft van de Clipse. Het nummer “Life Change” getuigt daarvan. Regisseur Shahan Jafri laat niet alleen zien hoe een gangster achter slot en grendel verdwijnt, hij toont ook het verdriet van diens moeder, vriendin en dochter.

“Life Change” is afkomstig van het album Til the Casket Drops, dat precies een jaar geleden verscheen. De timing lijkt een beetje vreemd om nu nog met een nieuwe videoclip daarvan te komen, maar dit filmpje is ook de opmaat naar Wretched, Pitiful, Poor, Blind, and Naked, het boek dat Gene Elliott Thornton, Jr. alias Malice heeft geschreven. De titel verwijst naar de openingsregel van zijn eerste couplet in “Life Change”.

Malice lijkt iets van een (bizarre) religieuze openbaring te hebben gehad:

Meer van dit soort filmpjes op zijn website.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»