Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… Jah6 featuring Lilian Vieira

06.25.11 | 2 Reacties

Er zit muziek in verpleeghuis Wittenberg aan de Nieuwe Kerkstraat in Amsterdam. Muziek speelt er “een voorname rol”, staat op hun website. Klassieke muziek, maar ook smartlappen. Sinds de band Jah6 er samen met Zuco 103-zangeres Lilian Vieira is langsgeweest, houden ze er waarschijnlijk ook van reggae. Vieira en Jah6-zanger Pieter Both kwamen er niet alleen “Diep in Mijn Hart” zingen. Ze schonken ook bruinebonensoep in, brachten de schone was langs, begeleidden bewoners naar hun kamer, en maakten een praatje met ze. Regisseur Daniel Porcedda heeft er een liefdevolle videoclip van gemaakt.

Hoewel er voornamelijk reggaeversies van AndrĂ© Hazes-hits op het repertoire van Jah6 staan, en Hazes nota bene ook een nummer had dat “Diep in Mijn Hart” heette, is dit er geen. De originele versie is (volgens mij) deze van de Amsterdamse zangeres Tante Leen (1912-1992) uit 1959:

Update! Dankzij lezer Otto (zie onder) ben ik erachter gekomen dat de originele versie van de Rotterdamse zanger Jaap Valkhoff (1910-1992) was. Sterker nog, het is Valkhoff die je aan het begin van de Jah6-clip ziet… Meer:

Bizar genoeg wordt “Diep in Mijn Hart” in het cd-hoesje van Jah6 gecredit aan Van Prehn/Mol/Hessing/Bergman, de schrijvers van Hazes’ compleet andere, maar dus gelijknamige hit, en niet aan Valkhoff…

Tags: , , , , , , , ,

2 Comments

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»