Job de Wit

«
»

Nieuws

Embed with… Jaylib

08.17.11 | Reageren?

Anderhalve maand geleden had ik hier twee filmpjes uit de videoclipwedstrijd ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van het Amerikaanse platenlabel Stones Throw. Eergisteren zijn de winnaars bekend gemaakt, en mijn favoriet is achtste geworden. Bij elkaar waren er 156 inzendingen, die ik niet allemaal bekeken had, waardoor ik toch nog een paar mooie doe-het-zelfclips gemist heb. Beide zijn van Jaylib, het gelegenheidsduo van Madlib en wijlen J Dilla, twee rappende producers.

“The Heist” wordt gerapt door Dilla, en is een verhaaltje over een moeizame ontsnapping na een overval. Regisseurs Rory Gamble (tevens de animator en editor) en Demetrios Katsantonis hebben een donut gecast als de boef (Dilla’s beroemdste solo-album heet Donuts) in een tweedimensionale knip-en-plakstad. De gezichtsexpressie van de donut is heel sterk, en de mixed-media komen helemaal tot leven – zelfs en vooral in het hiernamaals. Deze clip heeft de tweede prijs gewonnen. (Het nummer komt van het album Champion Sound uit 2003.)

“How could we resist?” geeft juryvoorzitter Peanut Butter Wolf als commentaar bij “Heavy”, de door Charlie Crumlish “samengestelde” clip die op de veertiende plek eindigde in de wedstrijd. Hoe inderdaad? Het nummer is afkomstig van dezelfde Jaylib-plaat.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»