Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… Jimmy Edgar

04.27.10 | 1 Reactie

De clip van Jimmy Edgars “Hush” begint met een fragment van “Say I’m Your No. 1” van de Engelse zangeres Princess. Een mooie staaltje jarentachtigsoul met een duidelijke boodschap. Ik wil de enige voor jou zijn. Het klassieke idee van de romantische liefde. Dit is wat vrouwen willen, lijkt de regisseur te zeggen.

En vervolgens: dit is wat we ze bieden. Eén van de eerste meisjes in de montage houdt een klein kaartje omhoog. Ze is niet nummer één, ze is nummer achttien. De manier waarop wordt ingezoemd op een paar vagina’s is schaamteloos en shockerend, zoals echte porno dat tegenwoordig schijnbaar al lang niet meer is. Dat het logo van MTV voortdurend in beeld blijft, maakt “Hush” ook een commentaar op de beeldcultuur van de popmuziek van tegenwoordig.

Dat de beelden oorspronkelijk gemaakt zijn om mij (man, immers) te plezieren, maakt het een extra confronterend filmpje. Erg pijnlijk om naar te kijken. De laatste scène is bijna om over je nek van te gaan. Het meisje loopt zo snel mogelijk uit beeld.

Tags: , , , ,

1 Comment

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»