Job de Wit

«
»

Nieuws

Embed with… Lady

08.13.11 | Reageren?

Weer een iets oudere clip vandaag, sterker nog, twee clips waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is dat ze me eerder dit jaar zijn ontgaan. Beide videoclips zijn van de Amerikaanse rapster Lady, die zichzelf een hyperseksueel imago aanmeet.

De eerste, “Yankin'”, is van afgelopen februari en laat geen misverstanden bestaan over haar behoeftes. Regisseur Ryan Lightbourn heeft Lady en haar vriendinnen in een spaarzaam ingerichte witte studio gezet, wat een raar, contextloos effect geeft waardoor de toch al, eh, opvallende dames nog meer alle aandacht opeisen. Lady heeft een natuurlijke uitstraling en ziet er goed uit, in mooie jurkjes en afwisselend heel weinig of juist lekker crazy opvallende make-up. Maar het leukste van de clip is toch de schaamteloze, eigengereide manier waarop deze vrouwen hun geilheid vieren. Ja, ze zien er supersexy uit, maar nee, dat doen ze niet om – wat doorgaans hun functie is in schaarsgeklede hiphopclips – de mannen te plezieren. Sterker nog, Lady heeft twee kerels als honden aan een band lopen. De rollen zijn omgedraaid, voor één keer zijn de vrouwen de baas. Totaal bizarre lunch ook, met een zakje knabbels en een knalblauw drankje.

De opvolger van “Yankin'” kwam afgelopen april uit. “Twerk”, van dezelfde regisseur, is schijnbaar in dezelfde studio opgenomen, alleen dit keer zijn de meiden iets minder, eh, classy. De outfits en de bewegingen zijn explicieter, buitenissiger. “He like it when I twerk it, so I’ma twerk it” zingt Lady, dus hoewel de tekst niet de meest feministische is, komt er geen vent in het filmpje voor. Sisters are doing it wederom for themselves, en wat ze doen is niet mis. Ordinair én artistiek, dat zie je niet vaak samen gaan.

Tags: , , , , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»