Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… Martin Solveig (2 en 3)

04.17.11 | 2 Reacties

Meestal ben je hier in drie tot vijf minuten klaar met de clip van de dag. Vandaag kan je een klein halfuurtje vrij maken. De Franse dj/producer Martin Solveig maakt bij zijn a.s. album Smash een serie megaclips als afleveringen van een absurde komische serie over zichzelf, zijn “manajer” (gespeeld door de in Amsterdam woonachtige DJ Gregory) en hun omslachtige weg naar succes. Het zijn opvallend grappige filmpjes, geregisseerd door Solveig zelf, samen met Tristan Seguela. In deel één, afgelopen zomer al op dit blog, kwam de tenniscarrière (en het liefdesleven) van de dance-ster onder grote druk te staan:

Het nummer in dit eerste deel heet “Hello” en wordt gezongen door Martina Sorbara van de Canadese groep Dragonette. Aflevering twee van Smash verscheen eind november jl., en had ik indertijd even gemist. Hierin overdenkt Solveig zijn vooralsnog nonexistente populariteit in Japan, terwijl hij (en eigenlijk vooral manajer Lafaille) in Singapore alvast lekker aan de weg timmert. Het Marina Bay Sands-hotel en de Ku Dé Ta-“lifestyle venue” er bovenop spelen een mooie bijrol:

Het liedje hier is “Initials S.H.E.”. In de afgelopen week verschenen derde Smash-episode zien we eerst hoe Sorbara de spirit van Celine Dion oproept voor haar vertolking van “Can’t Stop”, waarna Lafaille zijn grootse plan ontvouwt voor een videoclip bij “Ready 2 Go”, de single met Bloc Party-zanger Kele Okereke. Ik weet niet precies hoe ze het gedaan hebben, maar dankzij de special-effects van Maël Lenoir ziet de performance van Martin Solveig en de FFF-majorettes in het Stade de France er heel overtuigend uit.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»