Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… Säkert!

12.29.10 | Reageren?

Als ik Google Translate een beetje begrijp, gaat het nummer over een verlangen naar een naïevere wereld waarin de sociale regels niet zo verstikkend zijn. “Kan vi heta nånting annat, Fredrik? Ska vi passa in nånstans?” zingt de Zweedse Annika Norlin alias Säkert! in “Fredrik”. Oftewel: “Kunnen we ook iets anders heten? Gaan we ergens bij passen?”

Het zijn vragen die met name (oudere en jongere) kinderen kunnen bezighouden en regisseur Alexandra Valin giet de clip dan ook in de vorm van een jeugdfilm, een Scandinavische specialiteit. Het verveelde meisje en de jongen op het bankje zijn de buitenbeentjes in het dorp. Natuurlijk zijn ze er ‘s avonds bij in de kinderdisco in het park, waar Norlin de kaartjes verkoopt. In zijn astronautenpak trekt Fredrik zich even helemaal niets van de groepsdruk aan, maar hij maakt zich vervolgens toch maar snel uit de voeten. Het piratenmeisje begrijpt hem, en volgt.

(Dit is een clip die ik afgelopen zomer niet bijtijds op mijn radar kreeg, in deze stille laatste week van het jaar hopelijk alsnog een beetje aan de vergetelheid ontrukt.)

Tags: , , , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»