Job de Wit

«
»

flashback

Gazing out my window

02.03.09 | 5 Reacties

Nebraska

Mijn eerste kennismaking met The Knife was een nachtelijke videoclip van “Heartbeats“. Ik wist niet meteen wat ik er van moest vinden, maar fascinerend was het geheel (beeld + geluid) wel. Die clip, met skateboardende kinderen, was één van de eerste van de Zweedse regisseur Andreas Nilsson.

Zes jaar later is The Knife een gevestigde naam en bewijst zangeres/producer Karin Dreijer ook zonder haar broer Olof cutting edge electronische popmuziek te kunnen maken onder de naam Fever Ray. Haar andere creatieve partners zijn niettemin oude bekenden. “If I Had a Heart” is mede-geproduceerd door Christoffer Berg, die indertijd “Heartbeats” had gemixt, en de clip is gemaakt door… Andreas Nilsson. ‘t Is m’n clip van de afgelopen maand, de eerste van 2009:

“If I Had a Heart” is afkomstig van Fever Rays titelloze debuutalbum, mijn favoriete langspeler van de afgelopen weken. Digitaal reeds verkrijgbaar, als compact disk vanaf 23 maart. Over twee weken ga ik haar interviewen voor de VPRO Gids.

Nebraska’s Satellite Variations EP roep ik bij deze uit tot de eerste single van de maand van dit jaar, ternauwernood Bon Iver en Jeremy Jay voorbijstrevend. Nebraska is de Engelse house- slash discoproducer Ali Gibbs en volgens platenlabel Rush Hour zijn de vier tracks op deze e.p. gered uit de inboedel van een failliete concurrent en al een paar jaar oud. Dat hoor je er niet aan af. Prijsnummer is wat mij betreft “The Other Side”. Als iemand weet waar de sample vandaan komt (Bill Withers?), laat het weten!

Tags: , , , , , , , ,

5 Comments

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»