Job de Wit

«
»

TV

Snoep verstandig

09.05.08 | Reageren?

Free Kempi

Free Kempi, zaterdagavond om 21.40 uur bij BNN op Nederland 3, vertelt iets te lineair het verhaal van Kempi sinds zijn vrijspraak in 2006 en zijn veroordeling in 2008. De docu gaat, volgens mij, over een getalenteerde jongen die wel iets van zijn leven wil maken, maar dat door zijn negatieve zelfbeeld, onzekerheid en slachtoffercomplex niet voor elkaar krijgt. (Zijn album Du Zoon komt dit weekend uit terwijl hij nog wel een paar maanden in de cel zit.)

Waarom Kempi zo is geworden, is de boeiende vraag die regisseur Ivan Barbosa helaas niet aan de orde stelt. En omdat de artiest en songschrijver Kempi bijna net zo min aan bod komt, blijven de meest interessante aspecten zwaar onderbelicht, waardoor iedereen die dat wil zich lekker kan ergeren aan een onbeholpen nigga-met-praatjes. En het lekker voyeuren is in het leven van iemand waar de meeste mensen het liefst met een grote boog omheen zouden willen lopen.

Alleen al de rol van het christelijk geloof in Kempi’s leven is een docu waard. Hij lijkt God, Jezus en de Bijbel heel serieus te nemen, terwijl een aantal (ahem) vruchten van de Geest ver te zoeken is, of op zijn minst erg selectief door Kempi wordt gesmaakt. Die bijbelse thema’s maken Kempi’s werk extra interessant, iets wat de ondertitelaar van Free Kempi even niet in de gaten had toen hij de zinsnede snoep verstandig, eet nooit een appel uit “Dagen van du Bijbel” weergaf als eet nou een appel.

(De docu zit ook als dvd bij de cd Du Zoon.)

Tags: , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»