Job de Wit

«
»

Aan het werk, flashback

Stompin’-velden noch wegen

01.15.09 | 1 Reactie

baar

Op pagina 70 van de VPRO Gids van deze week (met het Kleine Huis op de Prairie op de voorkant) mijn afscheidsinterviewtje (ik kan geen permalink vinden) met Stoffer & Bentz, het legendarische radioduo dat met pensioen gaat en in de jaren tachtig mijn oren opende voor smerige rock & roll en rauwe soul in programma’s als het bizarre Toga Party en Stompin’. Die laatste show (elke woensdagavond van 22-24 uur bij de VPRO op Radio 3) was fenomenaal vanwege zowel de muziekkeuze als de presentatie van Roel Bentz van den Berg, die er een eigen alternatief universum wist in te richten. Wijsneuzerige Jobje de Wit (toen al) die dacht alles wel te weten van popmuziek stond elke week weer met zijn oortjes te klepperen. Muzikale opvoeding, en de magie van de radio.

Toen ik in september 1995 als broekie bij de VPRO-radio kwam werken en voor het eerst de Radio-3-zolder betrad, hoopte ik dat Bentz was vergeten dat ik Stoffer & hem in een fanbrief ooit quasi-gekscherend om een foto met handtekening had gevraagd. Dat had hij niet; die eerste middag al kwam hij mij met de brief in de hand¬†triomfantelijk welkom heten. Ja, lieve internetgeneratie… Stompin’, zo worden ze niet meer gemaakt.

Of toch wel misschien, want Stoffer (man achter de schermen) & Bentz maakten sinds 2006 vijf keer per week het programma Boogie Nights op Radio 6. Dat heb ik niet meer gevolgd. Ik had het graag door de keukenradio laten schalen, maar dat kan niet, en eerlijk gezegd had ik ‘t een beetje te druk met andere dingen. Vanavond om 19 uur is de laatste uitzending.

Tags: , , , , , ,

1 Comment

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»