Job de Wit

«
»

Aan het werk, Noteert u maar

The House of Dolls

03.25.09 | 1 Reactie

House of Dolls 1

Een clubavond beginnen samen met je favoriete dj is een beetje alsof je lid wordt van je favoriete band. John Frusciante en de Chili Peppers, dat idee. Behalve dat dat ik toch iets ouder ben dan Mr. Wix, en allerminst een draaitafelvirtuoos. Hoe dan ook, donderdagavond 26 maart gaan we van start met The House of Dolls, elke laatste donderdag van de maand (behalve, eh, volgende maand) in Club Up te Amsterdam. De flyer is van Parra, en het is de bedoeling dat vooralsnog stille vennoot Tom Trago gedurende de zomer zich bij het team voegt. Kortom: gespreid bedje voor ondergetekende, die als opwarmer (ik ken mijn plaats) alleen maar zijn beste disco- en andere dansbare popplaatjes hoeft op te zetten.

In de jaren negentig was Wix (samen met SP) één van de toonaangevende hiphop-dj’s in de stad, maar ik leerde hem pas kennen als radiocollega bij de VPRO, eerder deze eeuw. Als hij, Kees de Koning en Andrew Makkinga op donderdagavond in Desmet Studio’s klaar waren met 3VOOR12XL, kwam ik er achteraan met nog een uurtje anything goes in 3VOOR12FM. Meestal was ik ruim op tijd present omdat het altijd zo gezellig was tijdens XL (iets wat je goed kon horen op de radio). Wix moest altijd snel weg naar een dj-gig maar hij zei dat hij altijd naar me luisterde in de taxi.

Eén keer, op koninginnenacht, had Wix zijn sleutels in de studio laten liggen. Na mijn show ben ik die naar Jimmy Woo kon komen brengen, en heb ik de hele nacht bij hem in het (luxe) dj-hok gezeten. The master at work. Hij was toen al al lang niet alleen maar een hiphop-dj (met alle respect).

Nadat (ik eerst, XL ruim een jaar later) we van de radio af moesten, bleven we contact houden. Ik voerde hem af en toe een cd-r met tracks die hij tof zou moeten vinden, wat meestal aardig in de roos was. Kortom, we zitten muzikaal aardig op één lijn, en nou dit avontuur.

Club Up, 23-4 uur
Korte Leidsedwarsstraat 26/1
Amsterdam

entree: ¥ 5

Tags: , , , , , , , ,

1 Comment

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»