Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… f(x)

06.19.11 | Reageren?

De zangeressen van de Koreaanse groep f(x) rouleren als een volleybalteam in de choreografie van hun nieuwe videoclip “Hot Summer”. Het is een internationalere opstelling dan je op het eerste gezicht zou denken: Krystal (blauwe hotpants, eerste couplet) is Koreaans-Amerikaans, Victoria (echte naam: Qiàn, stijle pony, zwart/witte rok) komt uit China (namelijk de relatief dichtbij Zuid-Korea gelegen havenstad Qingdao) en Amber (kort blond haar, rapje) is Taiwanees-Amerikaans.

Regisseur Hong Won Ki cast het vijftal in meerdere kleurrijke locaties, waarvan die midden op straat met een roze tank het heetst oogt. De outfits, de danspasjes en natuurlijk het catchy liedje en de muzikale productie voeren de temperatuur verder op. Bij het laatste refrein mogen de vrienden van f(x) er een blockparty van maken.

Ook “Hot Summer” zelf heeft een internationale achtergrond: het nummer is een cover van de inmiddels terziele gegane geile Duitse meidengroep Monrose*, geschreven en geproduceerd door een Deens duo. (Voor de Koreaanse markt is de tekst wel iets aangepast, “let’s get physical” hebben ze vertaald naar iets met zonnebrillen.) Het origineel uit 2007, geregisseerd door Bernard Wedig:

*) En Monrose bestond weer uit een halve Italiaanse, een Algerijns/Marokkaanse- en een Turkse Duitse.

Tags: , , , , , , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»