Job de Wit

«
»

videoclip

Embed with… Girls’ Generation

04.03.10 | 1 Reactie

Als je de Wikipedia-pagina over de Zuid-Koreaanse meidengroep Girls’ Generation mag geloven (en wie ben ik…), dan hebben we het hier over een popcultureel fenomeen zoals we dat op het westelijk halfrond sinds de Spice Girls niet meer hebben gezien. Records, nummeréénhits, reality-tv-shows, alles. Maar buiten Oost-Azië blijven zulke acts natuurlijk totaal onbekend. Aan de muziek en de clips ligt het niet, zo had ik hier vorige maand nog een waanzinnige clip van 2NE1. “Run Devil Run” ziet er niet zo spectaculair uit als die, maar regisseur Cho Soo Hyun weet Girls’ Generation alsnog verdomd aantrekkelijk in beeld te brengen en het nummer zelf is al helemaal niet verkeerd. Zometeen min of meer dezelfde clip met ondertitels, daar ga ik je de eerste keer niet mee lastigvallen.

Ik moest even op pauze drukken om te tellen hoeveel Girls er nou helemaal zijn. “Run Devil Run” is de eerste single van de re-release van Girls’ Generations tweede, gelijknamige cd. De eerste versie stamt namelijk al uit januari jl., en heette toen nog Oh! De groep heeft in de tussentijd ook een kleine imagowisseling ondergaan, kijk maar hoe het er in hun vorige clip, “Oh!”, aan toeging:

De alternatieve clip van “Run Devil Run” (originele versie o.a. geschreven door de Amerikaanse popster Ke$ha, die het nummer uiteindelijk toch niet zelf op de plaat zette) zet de goodie-goodie– en de darkside-Girls’ Generation tegenover elkaar. Het verwachte vuurwerk blijft helaas een beetje uit hier. Met ondertitels:

Tags: , , ,

1 Comment

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»