Job de Wit

«
»

flashback

My need to raise the roof

07.05.09 | 2 Reacties

Permanent Vacation

‘t Was toch moeilijk om een single van de maand juni te kiezen. In de halve finale vielen La Roux en Basement Jaxx net af, waarna de keuze moest vallen op een meeslepende Surinaamse zomerhit of op mijn nieuwe signature disco-dj-wapen voor de komende tijd.

Uiteindelijk mag Damaru’s “Mi Rowsu (Tuintje in Mijn Hart)” onder zijn parasolletje blijven zitten en gaat de trofee toch naar “Tic Toc” van de Duitse groep Permanent Vacation featuring de Engelse zangeres Kathy Diamond. Vorig jaar mei had zij ook al een single van de maand te pakken, toen samen met het Belgische duo Aeroplane. “Tic Toc” is ook één van de niet eerder uitgebrachte tracks op de cruciale dubbele labelcompilatie Permanent Vacation: Selected Label Works Nº 1. Want Permanent Vacation is niet alleen een productieduo, maar vooral ook een uitstekend platenlabel. En Kathy Diamond, die in 2007 een album uitbracht met held Maurice Fulton, is de ongekroonde koningin van de neodisco. Als ik ergens kom dj’en dit jaar, ga je deze plaat gegarandeerd horen.

De clip van de maand was, net als in februari!, van de Zweedse groep Peter Bjorn and John. Het is bovendien de derde clip van de maand in een half jaar tijd voor Andreas Nilsson, die de videoclipgame daarmee behoorlijk op slot heeft. Co-regisseur is trouwens zijn broer Filip. Beider timing voor “It Don’t Move” me kon bijna niet beter, met een leipe Michael Jackson-danser (en zijn vader?) in de hoofdrol. De choreografie herken je uit “Bad” en “Thriller“.

Tags: , , , , , , , , , ,

2 Comments

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»