Job de Wit

«
»

Aan het werk

Walk in a state of ghostly charm

04.10.09 | Reageren?

Jack Peñate

Waar tegenwoordig alles op Twitter en Facebook zo snel gaat, neemt dit blog alle tijd om de fijnere dingen in het leven zorgvuldig te wikken en te wegen. Anders gezegd: maart is alweer meer dan een week verleden tijd, maar nu pas wordt hier onthuld wat de single en de clip van de maand waren. Net als in november vorig jaar (toen: Architecture In Helsinki) gaan beide prijzen naar dezelfde winnaar.

Eerst: twee runners-up van Nederlandse makelij. Jim Taihuttu van Habbekrats Reclame en Steffen Haars stapten in die tijdmachine en togen met Dio en Sef naar Brooklyn voor “Aye” (niet embedbaar). Stylist Lee Stuart had in Amsterdam al het halve werk gedaan.

Intrigerend en een beetje vreemd is dit filmpje van Wouter Westen van Circus Family en Vincent van de Waal bij Tom Trago‘s “Voyage Direct”. Uiteindelijk toch niet zo gezellig.

Single van de maand maart is (je had het hoesje al gezien) “Tonight’s Today” van Jack Peñate, een sympathieke zanger/gitarist uit Londen die in 2007 een leuke cd had gemaakt maar die ik toch niet tot zo’n extatisch-existentiële afrodiscomeezinger in staat had geacht. (Ik kijk naar producer extraordinaire en man achter de schermen Paul Epworth.)

De clip is gemaakt door de Amerikaanse Alma Har’el en verbeeldt een droom om zweterig uit te ontwaken.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Plaats uw reactie

Wees aardig. Hou het schoon. Stay on topic. En geen spam natuurlijk.


«
»